Zweeds OM wil Somaliër zwaarder straffen
Buitenland

Zweeds OM wil Somaliër zwaarder straffen.

De man die begin dit jaar een 22-jarige medewerkster van een asielopvang in het westen van Zweden doodstak, wordt in hoger beroep aangeklaagd voor moord. De messentrekker van Somalische komaf was eerder deze maand veroordeeld voor doodslag, maar daartegen heeft Justitie vandaag beroep aangetekend.

Volgens de Zweedse Local werd de Somaliër gevonnist tot opsluiting in een psychiatrische instelling. Na zijn vrijlating zou hij worden gedeporteerd en mocht hij tot 2026 geen voet meer op Zweedse bodem zetten. Het Zweedse OM wil met de aanklacht voor moord bereiken dat de moordenaar voorgoed uit het Scandinavische land wordt gebannen. 

De geruchtmakende steekpartij in een jongeren-azc in de plaats Mölndal kostte het leven aan Alexandra Mezher. Toen de vrouw ingreep in een conflict werd ze gestoken in haar rug en dij. 

In de opvang was plek voor jongeren van tussen de 14 en 17 jaar oud. Foto's van de moordenaar deden velen echter concluderen dat de vluchteling uit Somalië de 18 al ruimschoots gepasseerd moet zijn, terwijl hij bij zijn asielaanvraag claimde dat hij 15 was. Het OM vermoedt dat de immigrant zelfs ouder is dan 21 en wil een onderzoek naar zijn ware leeftijd. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →