Zwembaden Terneuzen zijn overlast "Belgen" zat, alleen open voor eigen volk

Zwembaden Terneuzen zijn overlast "Belgen" zat, alleen open voor eigen volk 

12 juli 2023 - 13:59

Die Belgen ook altijd! De zwembaden in Sas van Gent en Axel hebben veel last van zoals de PZC het noemt "vervelend volk uit België". Dusdanig veel last dat de gemeente heeft besloten dat wie niet uit de buurt komt, vanaf komend weekend niet meer welkom in de Terneuzense zwembaden is. Oftewel, de zwembaden zijn alleen nog open voor 'eigen volk'.

Wat is er allemaal precies aan de hand? Nou, volgens de PZC komen "heetgebakerde types" uit België hier de boel kapotterroriseren, soms helemaal vanuit Brussel en veroorzaken dan "opstootjes", "hinder" en een "grimmige sfeer".

Maar waarom zouden ze helemaal naar Nederland komen? Dat komt weer omdat ze in eigen land allang de zwembaden uit zijn gebonjourd en die Belgen weliswaar op een heleboel vlakken achterlopen op ons, maar niet op het gebied van een identificatieplicht en een ticketsysteem. Als je je misdraagt kom je daar simpelweg de zwembaden niet meer in.

Maar hier dus wel! Althans, voorheen dan. Vanaf komend weekend moet u als u zin hebt in een Zeeuws zwembad laten zien dat je eigen volk bent: "Daarom voeren we een identificatieplicht in. Mensen moeten voortaan kunnen aantonen dat ze in de regio wonen." Ook gaan badmeesters bodycams dragen, zodat ze overlast veroorzakende 'jongeren' kunnen filmen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml