Zwembadfoto crimineel stoort Kamer
Buitenland

Zwembadfoto crimineel stoort Kamer.

Tweede Kamerleden zijn niet blij met de foto waarop te zien is dat de veroordeelde crimineel en vrouwenhandelaar Saban B. vrolijk ronddobbert in een zwembad in Turkije. Er is echter niets aan te doen. 

De foto's, waarop te zien is hoe de wrede vrouwenbeul zich vermaakt met zijn kinderen in het zwembad van een 5-sterren resort in Turkije, zijn gemaakt door Nederlandse vakantiegangers. Dit terwijl de beste man nog een lange gevangenisstraf moet uitzitten. "Onverteerbaar", "een belediging voor de slachtoffers" en "onacceptabel" noemen verschillende Kamerleden het luxeleventje van de crimineel. 

VVD'er Fred Teeven toont wat realiteitszin door te stellen dat er in de Kamer veel geroepen kan worden, maar dat Nederland niets kan doen. "Zolang Turkije niet in actie komt, blijft Saban ongemoeid." B. werd tot bijna acht jaar cel veroordeeld wegens vrouwenhandel, mishandeling en het leidinggeven aan een criminele organisatie. Tijdens zijn verlof, zogenaamd bedoeld om zijn pasgeboren dochtertje te zien, ontsnapte hij en vluchtte hij naar Turkije. Dat land levert hem niet uit, weet De Telegraaf.

De Turkse justitie nam vorig jaar de Nederlandse straf over, maar B. ging in beroep. Vanwege de massaontslagen bij de Turkse rechtbanken na de coup heeft de zaak tegen de crimineel op dit moment echter geen prioriteit. De Turks-Duitse agressor kan het er dus nog even lekker van nemen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →