Syrische dierentrappers veroorzaken chaos
Buitenland

Syrische dierentrappers veroorzaken chaos.

In de Turkse regio zijn gisteren twee doden en drie gewonden gevallen nadat een 18-jarige jongen zag hoe vier Syriërs een zwerfhond trapten.

De jongen vroeg de vier mannen waarom zij het op de hond hadden voorzien. Vervolgens ontstond er een gevecht waarbij de Syriërs messen zouden hebben getrokken. De 18-jarige jongen werd recht in zijn hart gestoken. In de daaropvolgende chaos liet een Syriër het leven.

Familieleden van de overleden jongen verzamelden zich voor het ziekenhuis om de Syriërs aan te vallen. Dit kon door de politie worden verhinderd. Toen er steeds meer mensen bijkwamen, moest de politie uit alle macht versterkingen oproepen en traangas gebruiken om de woedende menigte uit elkaar te drijven.

Twee van de drie gewonde Syriërs zijn uit veiligheid overgebracht naar een ander ziekenhuis. De menigte probeerde dit opnieuw te verhinderen, waarna de politie de twee via een achterdeur zo onopvallend mogelijk heeft weggesluisd. Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen voor de begrafenis van het 18-jarige slachtoffer, zo weet Hurriyet Daily News.

Alle artikelen geladen. Overzicht →