Rotterdamse zwerfkatten krijgen hulp van de PvdD 

03 juli 2018 - 14:22

Rotterdam heeft er een probleem bij: de massale toename van zwerfkatten in de stad. Gelukkig is de noodkreet van de spinnende viervoeters door de lokale politiek eindelijk gehoord. Fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam wil opheldering van het college en pleit voor extra subsidie voor Stichting Zwerfkatten Rijnmond. 

Want zeg nou zelf: "katten horen niet op straat te zwerven, maar hebben liefde en zorg nodig." Vorige week luidde Stichting Zwerfkatten Rijnmond de noodklok vanwege de massale toename van zwerfkatten in de Havenstad. De asielopvang van de stichting zit daardoor overvol.

Die katten zijn niet massaal gevlucht of gemigreerd uit andere steden maar worden zeer waarschijnlijk gewoon gedumpt door hun baasjes. Van der Velden denkt dan ook aan extra voorlichting aan Rotterdammers over chippen én sterilisatie en castratie van poezen en katers. 

"Zo'n nestje kittens is hartstikke leuk. Maar mensen moeten zich realiseren dat dit volwassen katten worden die geld én ruimte kosten. We moeten voorkomen dat deze dieren op straat belanden." 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie