Zwollenaren massaal geterroriseerd door ganzen

Zwollenaren massaal geterroriseerd door ganzen 

07 juli 2021 - 15:22

In de provincie is ook altijd wat te beleven (sorry voor deze Randstedelijke kijk op de wereld, maar wij weten helaas niet beter). Inwoners van Zwolle worden al tijden geterroriseerd door groepen ganzen. Zeg maar wat de duiven voor Amsterdam zijn. Het is zelfs zo erg, dat de gemeente Zwolle nu aankondigt dat het maatregelen gaat nemen.

In Zwolle schijnen ze er gek van te worden: ze maken lawaai, vervuilen de omgeving, tasten de kwaliteit van recreatieplassen aan en vertrappen vegetatie. Misschien leuk als je van dierenknuffelen houdt of zelf een gans bent, maar de doorsnee Zwollenaar kan hier niet om lachen.

Het blijkt dat de ganzen zich afgelopen jaar als konijnen hebben voortgeplant: de ganse ganzenpopulatie groeide zo snel dat de 'balans tussen natuur en leefbaarheid' is verstoord. Oftewel, Moeder Natuur pest nu eens een keer de mens weg en dat kan natuurlijk niet. Vooral de Canadese Gans is met zijn aanwezigheid de grote boosdoener, want die kun je niet afknallen daarbij is populatiebeheer lastig omdat het een beschermde diersoort is.

Wat hieraan te doen? "Veel wordt verwacht van nestbeheer, waarbij eieren bijvoorbeeld worden ingesmeerd met olie zodat de eieren niet uitkomen. De maatregelen sorteren op korte termijn geen effect op het aantal ganzen, maar beperkt wel de groei. Het verloop van de ontwikkeling van de ganzenpopulatie wordt de komende tijd beter in beeld gebracht. Het beheerplan wordt voorafgaand aan de begroting 2022 voorgelegd aan de gemeenteraad, belooft B en W", meldt De Stentor

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml