Ombudsman en meldpunt MORES

Ombudsman en meldpunt MORES

PowNed werkt, net als alle publieke omroepen, samen met de ombudsman van de NPO: Margo Smit. De ombudsman zal klachten over de producties van PowNed onderzoeken en waar nodig oproepen tot herziening dan wel uitleg van onze beslissingen. Ook zal de ombudsman soms uit zichzelf advies geven.

Het werkterrein van de eerste NPO-brede ombudsman, Margo Smit, beslaat de nieuws-, actualiteiten-, opinie- en sportberichtgeving. Ook de onderzoeksjournalistieke rubrieken vallen hieronder. De ombudsman zal zich niet bezighouden met amusement, drama, series of quizprogramma’s. 

Smit zal haar uitspraken in volledige autonomie op haar website (npo.nl/ombudsman) plaatsen. Hier kun je ook meer over haar lezen en haar inschakelen, mocht je een klacht hebben.

PowNed is daarnaast aangesloten bij MORES, het centrale meldpunt ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector. Hiermee hebben alle (oud-)medewerkers van de omroepen en de NPO vanaf nu een extra mogelijkheid om op een veilige en betrouwbare manier melding te maken van ongewenst gedrag in werksituaties.

Ook kunnen medewerkers van PowNed terecht bij extern vertrouwenspersoon Miriam Smit. 

Voor ons beleid omgangsvormen en integriteit, klik hier.

Voor informatie over de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (voor omroepmedewerkers en oud-medewerkers), klik hier. Voor het voortgangsbericht (19 april 2023), klik hier

Meest bekeken
image/svg+xml
Actueel
image/svg+xml