Terug
Asfaltfabriek Nijmegen kan door falend toezicht giftige stoffen uitstoten

Asfaltfabriek Nijmegen kan door falend toezicht giftige stoffen uitstoten 

De Hofbar
20 oktober 2021 - 10:45

De Nijmegenaren in de wijk rondom asfaltfabriek APN vrezen voor hun gezondheid, nadat uit een gelekte brief blijkt dat de fabriek zeventien keer zoveel giftige stoffen uitstoot dan dat is toegestaan. De gemeente stelt echter dat zij niet kan ingrijpen als gevolg van politieke afspraken.

 

Steeds meer bewoners rondom de fabriek komen in opstand omdat hun woonomgeving ongezond is en zij zich niet beschermd voelen door de overheid. Zij dienen hun klacht in bij de gemeente, die vervolgens de opdracht doorgeeft aan de omgevingsdiensten. Deze is in Nijmegen echter onderbemand en controleert enkel in opdracht van de gemeente, maar niet preventief.

De Gemeente lijkt pas in beweging te zijn gekomen, nadat de schok barende meetresultaten bekend werden. De bewoners verwijten de gemeente dat zij de meetresultaten bewust onder de pet hebben gehouden. Ze zijn het beu en willen dat de asfaltfabriek per direct sluit. De gemeente Nijmegen stelt echter aan handen en voeten gebonden te zijn als gevolg van politieke afspraken tussen de asfaltbranche en politiek Den Haag.

Schiet de gemeente te kort in controle? Of heeft de asfaltbranche een politieke vrijbrief?

Kijk De Hofbar hier terug!


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml