Terug

Vergunningsplicht voor sekswerkers

Om de seksbranche te reguleren komt er een wettelijke vergunningsplicht voor alle sekswerkers en exploitanten van bedrijven die seks aanbieden. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol dat onlangs ter beoordeling door de Tweede Kamer werd aangenomen. Klanten die gebruikmaken van illegale prostitutie zijn straks strafbaar en er komt een zogenoemd ‘pooierverbod’. Wat inhoudt dat het strafbaar wordt om uit winstbejag behulpzaam te zijn bij illegale prostitutie. Dit kan door bijvoorbeeld vervoersdiensten te verrichten, maar ook een boekhouder valt hieronder.

Het kabinet wil de regels rondom prostitutie meer gelijk trekken, want dat verschilt nu nog per gemeente, en wil meer zicht krijgen op de seksbranche als geheel. In het voorstel moeten sekswerkers voortaan 21 jaar of ouder zijn en moeten zij op gesprek met een ambtenaar om vast te stellen of zij voldoende zelfredzaam zijn en niet gedwongen worden. Klanten kunnen dan checken of een sekswerker een vergunning heeft via een nieuw systeem. Als de wet doorgang vindt lopen sekswerkers zonder vergunning de kans op een boete van ruim 20.000 euro en kunnen klanten van 'onvergunde' sekswerkers een celstraf krijgen van een jaar.

Stelling
Een vergunningsplicht voor sekswerkers helpt misstanden uit te bannen

{{totalReactions}} reacties geplaatst {{totalReactions}} reactie geplaatst Er zijn geen reacties geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
Reageren Bekijk reacties {{totalReactions}}
image/svg+xml
Vernieuw
image/svg+xml
X
Je reageert op een reactie van {{ reactionReaction.nickname }} gemaakt op {{reactionReaction.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}.

{{reactionReaction.text}}

{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reactie op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers