
Filmen bij ongelukken
Als je ziet dat er een ongeluk is gebeurd, zou je dan direct je mobieltje pakken om te gaan filmen? Politie en hulpverleners reageren afgelopen jaren geschokt op het gedrag van mensen die hun mobieltjes pakten om te filmen en foto’s te maken. Tot aan het filmen van de reanimatie toe. Er is een wildgroei aan particulieren die hun telefoon trekken bij een ongeval. Bijna elke week is het weer raak.
Sommigen zetten hun auto stil, dwarsbomen de hulpverleners en brengen het sporenonderzoek in gevaar. Daar komt bovenop dat sommige beelden al op internet staan voordat de familie van de verongelukte is ingelicht door de politie. Het kwetst.
Er worden wel eens boetes uitgedeeld, maar die zijn voor het gebruiken van een mobieltje tijdens het rijden. Zou het filmen van een ongeluk niet extra hard aangepakt moeten worden?
Rutger bespreekt het in De Hofbar met Bert Reinders, die via sociale media moest vernemen dat zijn zoon verongelukt was, voorzitter van Vereniging Verkeersslachtoffers Nelly Vollebregt, ambulancechauffeur Rob Pot, persfotograaf Rene Hendriks en gedragsexpert Dirkje van der Ven. Ook gaat hij met Glenn Nanning terug naar de plek waar hij een vrouw reanimeerde terwijl omstanders het filmden.
Klik hier voor de aflevering!