Terug
Hoeveel leed is de vestiging van de wolf ons waard?

Hoeveel leed is de vestiging van de wolf ons waard? 

De Hofbar
03 november 2021 - 11:00

De wolf heeft zich permanent gevestigd in Nederland. Terwijl de incidenten in ons land toenemen zien de provincies en Den Haag geen reden tot ingrijpen en stellen zij gebonden te zijn aan Europese richtlijnen die de wolf de hoogst mogelijke bescherming geeft. Zij die last hebben van de wolf voelen zich in de steek gelaten.

 

De wolf geniet binnen Europa de hoogste beschermde status. Er mag de toppredator geen strobreed in de weg worden gelegd. Men mag het dier niet vangen, verplaatsen, belemmeren en zeker niet doden. De provincies werken momenteel aan een nieuw Wolvenplan, omdat er bij het vorige plan nog werd uitgegaan van de wolf als passant. Dem. minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, wacht het Wolvenplan van de provincies af.  Intussen kan de wolf gewoon verder in ons land huishouden en neemt het aantal wolven snel toe.

Schaapherders treffen maatregelen om te voorkomen dat hun dieren ten prooi vallen aan de wolf. Ook slaat de wolf regelmatig toe op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier is een enkele wolf binnengedrongen binnen de hekken en heeft tientallen Veluwemoeflons, een schapensoort die hier al honderd jaar woont, doodgebeten. De beheerder vreest voor de toekomst van de moeflons, dat er is besloten om de dieren te evacueren.

Moet alles nu wijken voor de komst van de wolf?

Kijk De Hofbar hier terug!


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml