Terug
Neemt kabinet adviezen Remkes over?

Neemt kabinet adviezen Remkes over? 

De Hofbar
13 oktober 2022 - 13:35

Het kabinet heeft de stikstofkwestie jaren voor zich uitgeschoven. Pas toen Nederland volledig op slot dreigde te gaan kwam het besef: er moet wat gebeuren. De dames en heren politici in Den Haag kregen het probleem niet opgelost, dus werd het op het bordje van de Groningse pensionado Johan Remkes gelegd.

 

De boeren zaten afgelopen week aan de buis gekluisterd; stikstofbobo Johan Remkes presenteerde zijn langverwachte rapport. Wezenlijk stond er weinig nieuws in. Toch leek heel Nederland tevreden, zelfs de boeren konden zijn heldere taal waarderen.
Hoe kan het dat de ministers op de posten landbouw en stikstof – Henk Staghouwer (ChristenUnie) en Christianne van der Wal (VVD) – geen grote stappen konden zetten om het stikstofprobleem op te lossen?

Landbouwminister Staghouwer gooide begin september het bijltje er bij neer. Henk ging en Piet kwam. Minister Piet Adema ontbeet deze week al met een groepje boeren op het Catshuis, de komende weken gaat hij op tournee over het platteland om boeren en boerinnen te overtuigen van de kabinetsplannen. Daar gaat hij nog een hele kluif aan hebben, de boeren geven volgens een onderzoek van landbouworganisatie LTO Nederland aan er geen vertrouwen in te hebben dat de denklijn van Remkes gaat worden overgenomen door Rutte IV.
Het ziet er niet naar uit dat het vertrouwen in de overheid vanuit het platteland makkelijk is te herstellen, de kersverse landbouwminister kan zijn mouwen opstropen.

 

Kijk hier De Hofbar terug!


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml