Terug
Zit er schot in de zaak?

Zit er schot in de zaak?  

De Hofbar
15 december 2022 - 11:25

Aan het eind van het jaar is het goed om de balans op te maken. In de laatste uitzending van De Hofbar kijken we terug op belangrijke onderwerpen. Hoe staat het ervoor met de uithuisplaatsingen door de Toeslagenaffaire? Hoe gaan we samenleven met de wolf? En betaalt Rutte IV voor ons nog steeds TikTok-cursussen? We gaan het land in om antwoorden te vinden.

 

De wolf heeft zich definitief gevestigd in Nederland met alle gevolgen van dien. Van de maatregelen die veehouders nemen lijkt het beest zich niks aan te trekken. Omdat de wolf blijkbaar heilig is, mogen maatregelen om hem te verjagen, zoals het gebruik van bijvoorbeeld een paintballgeweer, niet genomen worden. Heeft de wolf toekomst in het dichtbevolkte Nederland?

Dan minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind (D66). Na de uithuisplaatsingen van Toeslagenkinderen beloofde de bewindsman ons in juni, vol zelfvertrouwen, om er alles aan te doen zoveel mogelijk kinderen te herenigen met hun ouders. Het CBS maakte onlangs bekend dat niet 1.675 Toeslagenkinderen uit huis zijn geplaatst maar 2.090. Er zijn dus niet minder, maar honderden kinderen meer bij hun ouders weggehaald. Hoe verantwoordt de minister dit?

Afijn, gebeuren er ook nog goede dingen in politiek Den Haag? Gelukkig wel. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (CDA) heeft de teugels aangehaald van het STAP-budget; de door het kabinet betaalde pretcursussen zoals aromatherapie en paardencoaching. Blijkbaar is bij deze minister het kwartje wel gevallen.

Doen de omgevingsdiensten inmiddels wel waarvoor ze zijn opgericht, en krijgen mensen met progressieve ziektes als ALS wel Wmo-hulp van hun gemeente?

Kijk hier De Hofbar terug!


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml