Heb een mening!
15 juli 2020 - 12:26

Terwijl de WHO dit weekend bericht over wereldwijde recordaantallen aan nieuwe besmettingen met het Coronavirus, blijft Maurice de Hond volharden in een andere aanpak door de WHO en het RIVM.

Waar de WHO komt met onheilspellende cijfers, daar presenteert De Hond zijn analytische samenvatting van wereldwijde rapporten en statistieken. Beetje bij beetje valt te zien dat er voorzichtig gesnoept wordt van de uitkomsten van Maurice de Hond.

De verdedigingslijn van het RIVM en sommige bekende virologen was vaak het wegzetten van De Hond als een sociaal demograaf met geen enkele medische wetenschappelijke kennis. Toch is het begrip aerosolen in relatie tot de verspreiding van het Coronavirus steeds meer terrein aan het winnen. 239 wetenschappers uit 32 landen hebben vorige week in een open brief een dringend appèl gedaan op o.a. de WHO en dus ook het RIVM om bij de verspreiding van het virus toch vooral ook te kijken naar aerosolen en goede ventilatie, precies waar Maurice de Hond al weken op hamert.

Blij met deze podcast gehoord te worden bij de NPO, legt De Hond het nogmaals uit aan de hand van actuele zaken. Maurice gelooft wel in het nut om op bepaalde locaties mondkapjes te gebruiken, maar vindt de 1,5 meter-maatschappij op het moment volstrekt onnodig.

Big data vs oldskool medische wetenschap. Je hoort er meer over in aflevering 6 van de PowNed-podcast ‘Heb een mening!’.


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml