Heb een mening!
29 juli 2020 - 12:00

Nadat Ebru Umar in 2016 tijdens haar vakantie in Turkije even vergat dat zij vanuit Turkije frank en vrij haar mening aan het delen was met het wereldwijde web, greep de Turkse ‘grote leider’ Recep Tayyip Erdogan resoluut in en zette hij Ebru voor enkele dagen vast.

Na haar voorgeleiding mocht ze haar proces thuis afwachten, maar ze mocht Turkije niet verlaten. Na diplomatieke tussenkomst werd het haar na een kleine drie weken toegestaan om naar Nederland terug te keren, waar zij zich beschikbaar moest houden voor haar proces. Ebru heeft hierna moeite gehad om Nederland te verlaten voor een frivole vakantie en zeker naar Turkije.

De scherpe pen van Ebru valt nog steeds onverminderd terug te lezen in haar vele columns. Ondanks het feit dat de actie van de volgelingen van Erdogan haar wel degelijk iets heeft gedaan, blijft Ebru bij uitstek iemand om uit te nodigen voor deze tweewekelijkse podcast. Ze heeft zich in haar redactionele bijdragen al nadrukkelijk uitgesproken over de belangrijke issues van dit moment: de ‘anderhalve metermaatschappij’ en het ‘nationale racismedebat’.

Zonder blad voor de mond en met een soepele tong loodst Ebru jullie door de 40 vlotte minuten van aflevering 7 van de podcastserie 'Heb Een Mening!'. Ebru vanuit haar huis in 010 en Rick veilig op zijn vakantieadres in Spanje.


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml