Heb een mening!
12 augustus 2020 - 12:00

Schrijfster en columniste Marianne Zwagerman oogstte tijdens de coronacrisis veel kritiek toen zij in een column oude mensen vergeleek met ‘dor hout’. De hashtag #dorhout ging zelfs trending op Twitter. En afgelopen weekend werd ineens #geendorhout trending.

Wat was destijds de bedoeling van Marianne met het begrip ‘dor hout’? Ontbreekt het haar aan empathie? Hebben de gebruikers van de hashtag #geendorhout wel begrepen wat Marianne Zwagerman heeft bedoeld? Voldoende reden om Zwagerman eens te bevragen in een nieuwe editie van ‘Heb Een Mening!’.

Ook vicepremier en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge verzette zich de afgelopen dagen op Twitter tegen het gebruik van het begrip ‘dor hout’. In deze editie van ‘Heb Een Mening!’ blijft ook hij niet onbesproken door Zwagerman. Sterker nog, ze kiest vol de aanval en noemt hem een clowneske verschijning die totaal niet geschikt is voor zijn politieke taak. Ze voorspelt dat ‘bloemschoen’, zoals ze De Jonge gekscherend noemt, de verkiezingen niet zal halen en dat het CDA Pieter Omtzigt maar beter te vriend kan houden.

Een 40 minuten durende, spannende podcast, waarbij het hebben van een mening wel heel erg nadrukkelijk tot z’n recht komt.


Afleveringen
Geen afleveringen om weer te geven.
image/svg+xml