PowNed

Bizar: Amsterdam en andere grote steden willen nóg hogere verkeersboetes

De grote steden van Nederland, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, hebben even gemist dat VVD-minister Dilan Yesilgöz onlangs nog tegen de wens van de Kamer in de verkeersboetes enorm heeft verhoogd, want zij pleiten voor NOG hogere verkeersboetes. Dat meldt de NOS. Het is van de zotte. Ook willen zij extra bevoegdheden voor boa's om te handhaven en extra flitspalen. 

  1. Laatste nieuws

En dat allemaal omdat dat zou bijdragen aan de verkeersveiligheid in de steden. Zij denken dat alcoholistische klootzakken ineens niet meer achter het stuur kruipen als de boete op rijden onder invloed met twee tientjes omhoog gaat. Ook zouden de idioten die consequent door rood blijven rijden ineens op de rem trappen omdat zij anders 25 euro extra boete moeten betalen. Onzin natuurlijk, dit soort onverlaten zijn totaal ongevoelig voor opvoeding, beschaving, rede, orde en bekeuringen. Een echte verkeershufter lacht om boetes, hoe hoog ze ook zijn.

Toch zijn de grote steden druk met het doordrukken van hun zin, ongevoelig voor alle bezwaren die er al zijn voor de onlangs tot recordhoogtes opgelopen verkeersboetes. Ze willen boa's oppimpen tot een soort ghostbusters om het verkeer te controleren, ze willen zelf bepalen waar flitspalen komen te staan (iets wat nu het OM nog doet) en uiteindelijk azen ze natuurlijk op nog meer bevoegdheden om de gewone man en vrouw (en het neutrale wezen) uit de auto te pesten. 

Gelukkig hebben wij door wat zij eigenlijk willen en wij trappen niet in hun dubieuze anti-auto-agenda. Gewoon doorrijden mensen! De echte verkeersaso's straf je immers niet met boetes, maar met strafrecht.