PowNed

BIZAR: renovatie Binnenhof gaat 2 miljard (!) euro kosten

Zoals een wijs man ooit zei: alles wat Hugootje aanraakt verandert in stront en dat lijkt nu ook weer te gebeuren. De renovatie van het Binnenhof wordt namelijk IETS duurder dan op voorhand werd gedacht en gaat nu uiteindelijk een slordige twee miljard euro kosten. TWEE MILJARD. Dat is vier keer meer dan ons, belastingbetalende burgers, in eerste instantie werd voorgespiegeld. 

  1. Laatste nieuws

En dat kan blijkbaar zomaar. Waarschijnlijk zullen er wel weer geen koppen rollen. Waarschijnlijk vindt iedereen dit doodnormaal in Den Haag. Waarschijnlijk denken ze dat de geldstromen onuitputtelijk zijn. Waarschijnlijk zullen ze er wel weer een verklaring voor hebben. Waarschijnlijk vinden zij, de Haagse bobo's, zichzelf zo belangrijk dat zij het niet meer dan logisch vinden dan dat dit gewoon eventjes betaald wordt uit de staatsruif. 

Nou, wij vinden het helemaal niet gewoon. Ja, okee, stel het land werd goed bestuurd, stel er waren geen problemen met armoede in het land, stel er was geen wooncrisis, stel er was geen hoge inflatie, stel het leven was niet stervensduur, stel de zorg was goed geregeld, DAN hadden we het misschien nog wel door de vingers kunnen zien. Maar in een land waar momenteel de ene crisis nog groter is dan de andere, is het GĂŠNANT dat er twee miljard euro wordt uitgegeven aan een grote vergaderzaal, wat kleine vergaderzaaltjes en een kantine.

Maar de babbelzieke Hugo de Jonge had zijn excuses natuurlijk klaarstaan. Er was meer asbest gevonden dan gedacht. De plafonds waren slecht. Er waren allerlei kabels en leidingen ontdekt waarvan niemand wist waar ze voor dienden. En natuurlijk het excuus dat al het bouwmateriaal en lonen de afgelopen periode zijn gestegen. Dan wordt de oorspronkelijke 475 miljoen euro ineens 843,6 miljoen euro en nu dus uiteindelijk twee miljard euro. Alsof het niets is. En dat terwijl er is beloofd dat alles sober zou worden aangepakt en alles doelmatig zou worden ingericht. Blablabla.