PowNed

Boeren maken ziek veel geld: 50 miljard euro verdiend met export

Caroline, bedankt! Tjeerd de Jong, lees je ook even mee? Dankzij Caroline van der Plas en haar altijd hardwerkende boeren hebben we vorig jaar liefst 50,4 miljard euro verdiend aan de export van landbouwgoederen. Vooral eieren, sierteelt en vlees vonden over de grens gretig aftrek. De conclusie is dat dankzij de boeren de staatskas een behoorlijke boost heeft gekregen.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

En daar hoor je al de zure anti-boeren-critici niet over hè? Het is vanuit de linkse hoek altijd maar een hoop geklaag en gedoe over onze boeren. In hun ogen doen ze altijd alles verkeerd en gaat de hele wereld eraan omdat ze koeien melken en in de stal houden tijdens de wintermaanden, maar dat de boeren serieus geld verdienen waar het hele land profijt van heeft, daar hoor je ze niet over. En dat terwijl de linkse activisten zelf massaal aan het bijstandsinfuus hangen en anders wel allerlei vage subsidies krijgen omdat ze 'kunstenaar' zijn. 

Maar boeren, die werken gewoon. En ze werken hard. Ze exporteerden vorig jaar voor liefst 123,8 miljard euro aan producten, wat een stijging is van 1,6 procent ten opzichte van 2022. Omdat er ook veel geïmporteerd moest worden om al het werk te kunnen verrichten, denk aan landbouwmachines enzo, blijft uiteindelijk de winst van 50 miljard euro over. En daar wordt dan weer belasting over betaald, zodat de verzorgingsstaat kan draaien. Ook creëert het geld werkgelegenheid, het wordt geïnvesteerd, gezinnen worden ervan onderhouden, kinderen kunnen er door studeren en ga zo maar door. Alles aan de 50 miljard euro winst is helemaal TOP.

En Tjeerd de Jong ondertussen maar zeuren en snauwen.