PowNed

Dakterras restaurant op Mallorca stort in; vier doden, ook Nederlandse slachtoffers

Wat een drama op party-eiland Mallorca! Daar is afgelopen nacht een dakterras vol dansende mensen omlaag gedonderd, bovenop de onderliggende etages die daardoor ook zijn ingestort. Vier mensen zijn om het leven gekomen, velen zijn gewond tot zwaargewond. Ook minstens twee Nederlanders behoren tot de slachtoffers, zij zijn 'gelukkig' slechts lichtgewond, aldus de ANWB. Het drama vond plaats in Playa de Palma.

  1. Laatste nieuws

Het kan zijn dat er nog meer Nederlanders gewond zijn geraakt, de ANWB heeft namelijk alleen weet van slachtoffers die zich bij hen melden met een hulpverzoek. Dagblad De Limburger schrijft dat er ook twee broers uit Baarlo en hun vriendinnen, een dorpje bij Venlo, gewond zijn geraakt. Zij waren op het dakterras van de Medusa Beach Club en zouden kneuzingen en botbreuken hebben opgelopen. Hun situatie is niet levensbedreigend en zij zouden in verschillende ziekenhuizen op het eiland zijn opgenomen. 

De ravage na het ineenstorten van het dakterras is nog altijd enorm. Volgens lokale media ligt er echter niemand meer in het puin. Zij melden ook dat er zeker vier mensen zijn omgekomen, zeven verkeren nog in levensgevaar. Wat de omgekomen personen betreft zou het gaan om twee Duitse vrouwen, een Senegalese medewerkster van het restaurant en een Senegalese man die portier van een nachtclub zou zijn geweest. Hij was na het sporten met vrienden een kopje koffie gaan drinken in het restaurant. De Duitse vrouwen zouden volgens de krant El País tussen de 20 en de 30 jaar oud zijn, de Senegalese vrouw zou 23 zijn en de man 44. 

Het dakterras van het restaurant stortte rond 20:30 uur in. Op dat moment zat het restaurant bomvol met etende en drinkende gasten. De brandweer houdt er rekening mee dat het dakterras is ingestort door een te zware belasting. Gisteren maakte het restaurant op hunInstagram nog melding van het onlangs gerenoveerde dakterras.