PowNed

De Servische dames zijn lekker goedkoop: 'Mijn vrouw kijkt'

Een race door Europa voor echte mannen, ook wel de Carbage Run genoemd, wordt na vijf dagen bier zuipen, rondrijden en feesten toch een beetje zwaar voor onze eigen Slijptol. Maar de luxe en weelde moet nog even op wachten want in de vijfde aflevering van de PowNed-webserie Carbage Run gaat hij de Servische grens over. En dat is altijd een spannend moment: “Vorig jaar kwam ik de grens niet over door een fout paspoort."

  1. Carbage Run

Maar wat is er zo mooi aan Servië? “Alles, alles. Het eten is goed, drinken is goed. Goedkoop en goed denk ik.” Gelukkig komen deze mannen alleen voor het goedkope eten en drinken naar Servië want het feit dat de ‘dames’ daar ook erg goedkoop zijn hadden ze nog geen weet van: “Ik sla die ronde over, ik weet dat mijn vrouw meekijkt.”

Gelukkig voor Mark is zijn paspoort op orde en mag hij ‘vrolijk’ de grens over sjeezen. Of nou ja sjeezen, hij kan één van de barrels de grens over duwen. Het is bijna nog meer afzien dan Expeditie Robinson. Dat geldt ook voor de bestuurder van de auto. Er komt behoorlijk wat rook uit de motorkap: “Dat wordt met het vliegtuig terug.” Einde race, en dat twee dagen voor de finish. Maar de traantjes blijven gelukkig achterwegen: “Het is jammer maar het hoort erbij.” Gelukkig voor Mark kan hij nog ergens op het dak van een andere barrel meerijden.