PowNed

De Uitsmijters: ‘Maar meneer, mag ik wel mijn drugs terug?’

We feesten wat af in Nederland. Alleen al in het weekend zijn er honderdduizend jongeren die gaan donderjagen. Naast de dj’s en het barpersoneel, staan ook de uitsmijters altijd paraat om de avond tot een prettig verloop te laten komen. Hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n dienst? Je ziet het in 'De Uitsmijters'!

  1. Laatste nieuws
  2. De Uitsmijters

Van het aansturen van het EHBO-personeel en twee dames die elkaar de tent uitvechten, tot smoesjes om gratis binnen te komen; het komt allemaal voorbij in aflevering vier. Elke avond verloopt weer anders en aan de bewakers van de nacht de taak om dit in goede banen te leiden. Maar soms slaat de toon helaas een andere kant op.

‘’Maar meneer, mag ik wel mijn drugs terug?’’, vraagt een jongen die zojuist de club is uitgebonjourd. De uitsmijter peinst er niet over. ‘’Je hebt het vrijwillig afgestaan, maat. Het is einde oefening.’’ De jongen kan dit niet accepteren en wil zijn coke en hasj terug. Hij haalt een gemeen trucje tevoorschijn: ‘’Dan kan je vannacht een steen verwachten door je ruit.’’ Dreigementen zijn helaas dagelijkse kost in het leven van een uitsmijter.

Hoe de bewaker hiermee dealt? Bekijk nu de vierde aflevering van ‘’De Uitsmijters’’ op NPO Start. Meer feest? Bekijk dan ook "Atje voor de Sfeer" op NPO 3 TV. Mark Baanders gaat deze week in Amsterdam op stap en brengt daarmee ook direct een bezoekje aan de uitsmijters.