PowNed

Dertigers denken dat schoonheid te koop is

In de derde aflevering van 30 en nooit meer lelijk volgt Vera dertigers die denken dat schoonheid maakbaar is. Zij vinden dat je succes afhangt van je uiterlijk, je altijd mooier wordt van plastische chirurgie of je eigen schoonheid kan vinden in zelfacceptatie.

  1. 30 en nooit meer...

Negen jaar geleden wilde Mandy haar lippen laten opspuiten. Omdat de tijdelijke fillers om de zoveel maanden moeten worden bijgevuld besloot ze voor permanente fillers te gaan. Achteraf bleek dat dit toen al verboden was. Mandy wist dit niet en ondervond daar de pijnlijke gevolgen van: “Mijn lippen werden hard en blauw. Mijn lippen versteenden. Dat is niet fijn, vooral omdat het in je gezicht zit en iedereen je aan kijkt”. Ze besluit de fillers te laten verwijderen. Iets wat uiteraard pijnlijk is. Met een liposuctienaald worden de lippen geleegd. Wie denkt dat Mandy na het verwijderen helemaal is genezen van de plastische chirurgie heeft het goed mis. Bij de volgende behandeling vraagt ze de arts voor nieuwe fillers. Gelukkig van Mandy is dit wel een goede arts en ze krijgt ook advies: “Als jij een familielid van mij zou zijn. Dan zou ik zeggen blijf ervan af”.

Niet alleen Mandy wil graag iets aan haar uiterlijk veranderen, ook Wout lust er wel pap van. Hij gelooft dat je succes bepaald wordt door je uitstraling en uiterlijk. Daarom laat hij artificial intelligence een scan maken van zijn gezicht en bepalen wat voor hem het beste werkt. Als man moet je er natuurlijk wel krachtig uit blijven zien: “De eerste optie laat zien dat een ooglidcorrectie een idee zou zijn. Dat heeft waarschijnlijk de meeste impact op je uitstraling”. Wout vindt dan ook dat plastische chirurgie niet alleen iets voor vrouwen is: “Mannen zijn ook steeds meer bezig met hun uiterlijk. Ik heb dit aan mijn vrienden verteld en die waren ook gelijk enthousiast en hebben behandelingen ondergaan”.

Bekijk hier de hele aflevering van 30 en nooit meer lelijk. Aankomende donderdag om 22:35 uur is 30 en nooit meer een dokter te zien op NPO 3.