PowNed

Eindelijk: 'Formatiepartijen bekijken of we weer gewoon 130 km/u kunnen rijden'

Hé hé eindelijk... Wij zijn het helemaal zat om in onze BMW met een slakkengangetje van 100 kilometer per uur over de snelweg te tuffen. Gelukkig geldt dit voor meer mensen en dus gaat het mogelijke nieuwe kabinet daar wat aan doen.

  1. Laatste nieuws

De vier formerende partijen (PVV, VVD, NSC en BBB) zijn serieus aan het onderzoeken of ze de maximumsnelheid overdag kunnen verhogen zodat we weer gewoon met 130 kilometer per uur kunnen racen, melden bronnen aan het AD

Want zeg nou zelf: die maximumsnelheid werd ooit verlaagd omdat dit "moest" vanwege de stikstofuitstoot, die bij auto's vanzelfsprekend minder is bij 100 km/u dan 130 km/u. Alleen zoals je al op je klompen kon aanvoelen had dit in de praktijk nauwelijks effect. De omstandigheden op de weg buiten zijn anders dan op de rolbank in de fabriek en bovendien heeft de helft van autorijdend Nederland schijt aan die 100 kilometer per uur.

Dus het slaat nergens op om zo langzaam te blijven rijden en bovendien zijn we nu wel lang genoeg uitgelachen door die Duitsers met hun Autobahn. Tijd voor een frisse wind, want Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) weigerde vorige maand in een Kamerdebat nog om de maximumsnelheid aan te passen ("Die luxe kunnen we ons niet veroorloven"). Gelukkig gaat zij daar dus binnenkort niet meer over!