PowNed

EK-broederschap, bier en spellen: leef mee met de NPO 3 YouTube-serie ‘Broranje’

Ajacieden en Feyenoorders zijn ineens beste vrienden en Poolse hooligans die normaal vechten voor verschillende clubs gaan nu hand in hand de stadions in om hun land aan te moedigen: de PowNed-serie ‘Broranje’ gaat volledig los op het EK-voetbal. Vergeet de standaard praatprogramma’s, dit wordt een serie van mannen, bier, gezellige chaos en spellen die eigenlijk net niet kunnen! ‘Broranje’ schopt de grenzen omver en laat zien hoe voetbal iedereen verbindt.

  1. Broranje
  2. Sarah Bakker
  3. Pers

Dat het EK meer is dan alleen een strijd op het voetbalveld, laat PowNews-verslaggever Sarah Bakker zien. Ze brengt passie, cultuur en verbroedering samen door in de speelsteden van Oranje (Hamburg, Leipzig en Berlijn) fans van tegenstanders Frankrijk, Oostenrijk en Polen te ontmoeten en hen lijnrecht tegenover onze eigen Oranje-supporters te poseren. 

De supporters spelen per aflevering drie spellen tegen elkaar en laten hun fanatieke kant zien. PowNed zou PowNed niet zijn als we dat niet zouden doen met uitdagende, ietwat schurende spellen. Kunnen Polen werkelijk beter stucen dan Nederlanders? Hoe Frans is dat Franse elftal nou echt? En hoe snel duwen die Oostenrijkers een schnitzel in hun mik? 

Verbroedering is niet compleet zonder een goede dosis karaoke! Daarom gaan de hysterische fans samen los op typisch Nederlandse Oranje-klassiekers. We gaan het meemaken in 'Broranje', waar de uitslag van de spellen ook direct de voorspelling is voor de wedstrijd van de manschappen van bondscoach Ronald Koeman.

‘Broranje is te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 op 15 juni (16.00 uur), 20 juni (16.00 uur) en 24 juni (12.00 uur).