PowNed

Fijn! Marokko eindelijk niet meer te beroerd om eigen illegalen terug te nemen

Wat fijn! Marokko gaat eindelijk de eigen onderdanen terugnemen die illegaal in ons landje verblijven. Deze zogenaamde Veiligelandiërs hebben 0,0 kans op een verblijfsvergunning en worden dus op het vliegtuig teruggezet naar Marokko, maar als dat land zegt dat dit "niet meer ons probleem" is, ja dan blijf je daar mooi mee zitten.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

Gelukkig is er dus goed nieuws! "Het lukt Nederland eindelijk om serieuze aantallen Veiligelandiërs terug naar Marokko te sturen." In de eerste elf maanden van 2023 ging het om 250 Marokkaanse vreemdelingen met een enkeltje Noord-Afrika, het hoogste aantal in tien jaar tijd. En dus is er reden voor feest, toch?

Nee, natuurlijk niet! Want ze vinden wel andere manieren om gewoon in Fort Europa te kunnen blijven. "De nieuwe Marokkaanse asielzoekers weten ook dat de situatie is veranderd en passen hun strategie snel aan", weet De Telegraaf. Ze doen wel een asielaanvraag in Ter Apel, maar wachten die niet af en als de vreemdelingendienst ze wil ophalen, is de vogel allang gevlogen.

En waar gaan ze heen? Nou, bijvoorbeeld naar een ander EU-land, of ergens anders binnen Nederland, niemand die het weet. Zo doen we dat! Door een alias te gebruiken, een oud paspoort, steeds een andere nationaliteit op te geven; het kan allemaal! 

Waar blijft die Europese aanpak? Niemand die ook dat weet.