PowNed

Imam van Islamcentrum Veenendaal: 'Geen saamhorigheid met joden en christenen, ongelovigen moet je haten'

Imam Musa Ibn Yusuf, dit heerschap is verbonden aan het islamitisch centrum Ar-Rahmah in Veenendaal (bekend van eerder "ophef"), heeft in een podcast op YouTube enkele "aanbevelingen" gedaan voor moslims in de Nederlandse samenleving.  

  1. Laatste nieuws

Zo vertelt hij over een op het oog hartverwarmend bericht: een kerk stelde tijdens de ramadan-maand parkeerplekken beschikbaar voor een naastgelegen moskee. Op sociale media werd dat gebaar geroemd als voorbeeld van saamhorigheid. En dat is het ook.

Maar Musa Ibn Yusuf kon het niet waarderen. "Er is geen saamhorigheid met christenen", zegt hij in de podcast. "Saamhorigheid is gewoon fout. Er is gewoon haat naar degene die niet gelooft in de verlichting van de islam", zo is in onderstaande video te zien.

Gaat dus weer lekker, maar daar mogen we verder niks van zeggen natuurlijk. Overigens maakt de AIVD zich al langer zorgen over dit soort salafisten, die â€™al-walaa wa-l-baraa' prediken (oftewel, genegenheid en afkeer): "Onderdeel van de leer is afkeer hebben van andersdenkende moslims en ongelovigen, wat ook afkeer van de Nederlandse samenleving als geheel kan betekenen’, schrijft de dienst. ’Daarbij wijzen ze soms ook de grondwet, overheid, politie, rechters en andere democratische instituties af. Als een groep met deze denkbeelden een grote aanhang en invloed weet te krijgen, kan deze een gevaar vormen voor het voortbestaan van onze democratische rechtsorde", weet De Telegraaf. 

Nee, duidelijk. Ook Geert Wilders komt op X met een reactie: