PowNed

‘Opgejaagd: Vrouwelijke jagers in het vizier

De PowNed-documentaire ‘Opgejaagd’ neemt de kijker een jachtseizoen mee in de levens van Debby (40), Kelly (30) en Jessie (28), drie vrouwen met één van de meest controversiële hobby’s van ons land: jagen. Deze dames laten zien dat je geen testosteron nodig hebt om de trekker over te halen. Ze leven voor het perfecte schot, maar worden steeds vaker zelf opgejaagd door tegenstanders die geen enkele grens kennen. Bedreigingen en vernielingen worden niet geschuwd. Hoe blijven zij overeind staan als ze zelf het doelwit worden? ‘Opgejaagd’ is te zien op 15 mei om 21:10 op NPO 3.

  1. Opgejaagd
  2. Pers

Debby heeft al een jachtinstinct sinds ze klein is: “Jacht is net zoveel mijn natuur als seks dat is." Kelly hunkert ernaar om één te worden met de wildernis. En dan is er Jessie, de dierenarts die liever een zelf geschoten fazant eet dan een plofkip uit de supermarkt. Voor hen is jagen niet enkel een hobby maar een belangrijk deel van hun identiteit. Dag in dag uit moeten zij opboksen tegen de vooroordelen die de jacht met zich meebrengt. ‘Opgejaagd' onthult de intense confrontatie tussen passie en veroordeling. Zijn deze vrouwen slechts moordlustige schutters of spelen ze bijvoorbeeld een cruciale rol in het beheren van de wildpopulatie?

In de documentaire worden de verschillende kanten van de jacht belicht. Zo gaan we ook op pad met een dierenrechtenactivist die alles op alles zet om jagers als Debby, Kelly en Jessie te stoppen. Waarom is hij bereid om daar zelfs de wet voor te overtreden?

'Opgejaagd' opent via deze godinnen van de jacht de deur naar een wereld van tradities, levensvragen en conflicten die voorheen gesloten bleef.

Bekijk hier de trailer en klik hier voor de foto’s.

‘Opgejaagd’ wordt uitgezonden op woensdag 15 mei om 21.10 uur op NPO 3.