PowNed

Partij Richard de Mos veegt vloer aan met OM in nieuw nummer 'Vrijspraak'

Zo, dat zal het OM leren! Hart voor Den Haag presenteert tijdens een rally op De Uithof in Den Haag in aanloop naar de verkiezingen van 2026 een lied over de jarenlange klopjacht van het Openbaar Ministerie op hun partij. Het nummer heet: Vrijspraak. Het lied is geschreven door fractielid Jelle Meinesz, bekend van het campagnenummer 'Ik heb De Mos gestemd'.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

"Ik heb het lied geschreven uit pure woede en wanhoop. Richard de Mos werkt zich dag in, dag uit de blubber om onze stad vooruit te helpen. Het is een regelrecht schandaal hoe het OM hem en de andere betrokkenen het leven zuur maakt,” aldus Meinesz, die bij het maken van het lied de hulp kreeg van zangeres Chaline Rekers, team Rejellety Records en een fors aantal vrijwilligers. “Ook De Mos zelf zingt een aardig deuntje mee!”

Maar waar is Meinesz allemaal laaiend over dan? Nou, bijvoorbeeld over de ‘De Mos had niet weg gehoeven als wethouder’-opmerkingen van OM-topman Rinus Otte: “De Mos had niet weg gehoeven? Dat is wel héél wrang om te moeten horen. Otte & Co hadden daaraan moeten denken voordat ze met een jarenlange ongekende heksenjacht op onze partij de democratie in Den Haag om zeep hielpen."

Het is ook behoorlijk veel wat Richard de Mos allemaal over zich heen heeft gekregen. Beschuldigingen van deelname aan maar liefst twee criminele organisaties, iets waarvoor het OM haar excuses voor heeft aangeboden, maar die hebben er wel voor gezorgd dat ook na het winnen van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 Hart voor Den Haag geen wethouders mocht leveren en de partij buitenspel bleef staan. Al deze gebeurtenissen laat Meisnesz terugkomen in het lied ‘Vrijspraak’, dat is gebaseerd op de melodie van Stan, een nummer van Eminem.

Nu al een dikke hit!  Bekijk hieronder: