PowNed

Peter de Bie: ‘Ik heb zes kogels gevangen en ben één keer gestoken’

Dat Peter de Bie kan aanschuiven voor een PowCast-aflevering is op zijn zachtst gezegd wonderbaarlijk. Met 6 kogels in zijn lijf en één keer neergestoken te zijn geweest, leeft deze ex-crimineel vandaag de dag nog steeds. Hij werd een van de grootste MDMA-leveranciers, maar heeft nu voor rustiger vaarwater gekozen met zijn strandtent, die als locatie dient voor deze week.

  1. Laatste nieuws
  2. PowCast
  3. Sarah Bakker

Peter de Bie is een strandtent-eigenaar met een enerverend verleden. Hij moest alles opnieuw leren na het schietincident van zes kogels. Wonder boven wonder heeft hij dit overleefd. "De kogels zaten in mijn benen en rug, maar je voelt er helemaal niets van. Later pas komt de paniek." Peter benadrukte vooral dat hij blij was dat het hem overkwam, en niet een ander. Een crimineel met een klein hartje.

Vanuit de rolstoel rolde hij het criminele circuit in, want er moest brood op de plank komen met twee kinderen thuis. Vanaf dat moment ging het hard. Peter kreeg een aanbod en dit maakte hem in no-time een grote vis in de XTC- en MDMA-branche. "Van 10 naar 100 duizend pillen in één maand." Zijn leven kende alles wat God verboden heeft. Vrouwen, dure auto’s, vakanties, Peter heeft alles gezien. En óók de gevangenis.

Bekijk de PowCast-aflevering hier: