PowNed

RIVM-baas en corona-bobo Jaap van Dissel eindelijk met pensioen

Jaap van Dissel is met pensioen. U weet wel, die man met die baard die tijdens corona namens het RIVM allerlei persconferenties gaf, allemaal maatregelen bedacht die nooit werkten, die tegen mondkapjes was en die oeps per ongeluk kuch kuch Mark Rutte een hand gaf toen zij bekendmaakten dat er geen handen meer geschud mochten worden. Meneer is inmiddels 66 jaar en dus kan hij nu eindelijk hele dagen gaan vissen.

En dat is misschien maar goed ook. Natuurlijk, de beste man heeft in die kut-coronajaren naar eer en geweten gehandeld en zijn stinkende best gedaan om alles zo ordentelijk mogelijk te laten verlopen, maar het is toch een wat bittere nasmaak die is blijven hangen als we aan Jaap van Dissel denken. Hij was bij lange na niet zo irritant als die slissende Diederik Gommers die echt te veel in zichzelf begon te geloven, maar Japio is in onze ogen wel degelijk een personalisering van corona geworden. 

Omdat wij die tijd zo snel mogelijk willen vergeten en we nooit meer in een situatie willen komen van volle ziekenhuizen, te weinig IC-bedden, avondklokken en gesloten horeca, is het maar goed dat Japio zijn rekenmodellen aan de wilgen hangt. Het was ongetwijfeld allemaal erg ingewikkeld toen, maar die beruchte rekenmodellen van hem klopten vaker niet dan wel. Ook wilde het RIVM wel erg ver gaan in het beknotten van vrijheid van mensen, niet zonder reden natuurlijk, maar toch, wij zijn het niet vergeten.

Het laat allemaal onverlet dat wij de man die verdacht veel op een kabouter lijkt een goede oude dag wensen. Hopelijk kan hij veel fietsen, lekker wandelen, misschien wel van kleinkinderen genieten en wie gun je dat nou niet? Ook is het te hopen dat hij nooit meer wordt bedreigd want hij heeft in de coronatijd met een hoop gekken te maken gehad. De ene na de andere dreigbrief viel bij hem op de mat. Schandalig.

  1. Laatste nieuws