Vrouw eist bij rechter 11K terug voor niet uitgevoerde moord op ex-vriend
Wat doe je als je hebt betaald voor een dienst, maar die dienst wordt niet geleverd? Inderdaad, dan wil je je geld terug. En dus is het volkomen logisch dat een vrouw naar de rechtbank stapte om haar 11.000 euro terug te eisen die ze had betaald om haar ex-vriend te laten vermoorden. Die leeft nog en dus moet de vrouw haar geld deels terugkrijgen, zo is geoordeeld.
Maar hoe kan dit dan? Nou, de vrouw was haar vriend in 2017 zo, schrijft RTL Nieuws, beu dat ze dacht dat het beter zou zijn als hij zou gaan hemelen. Niet geheel vreemd, want ze werd al jarenlang mishandeld en uitgebuit als prostituee. Iemand die ze kende die wel eens mensen omlegde betaalde ze 11K, maar in plaats van dat hij de trekker overhaalde, ging hij de vrouw afpersen. Als zij hem niet nog meer zou betalen, zou hij haar familie vertellen dat zij als prostituee werkte. Ook dreigde hij de gesprekken over de gevraagde moord aan de politie te geven en te verspreiden via social media.
Lekker dan. Dan krijg je de boemerang ineens wel heel hard terug in het eigen gezicht. 11.000 euro lichter, de man die dood moest nog in leven en in plaats van dat jij kan gaan genieten van een nieuw bestaan zonder mishandeling en uitbuiting, wordt je afgeperst! Dan zit het je niet bepaald mee. Godzijdank voor de vrouw wordt de man uiteindelijk in 2020 opgepakt voor afdreiging, mensenhandel en witwassen en voor de vrouw was dit dé kans om het geld van de niet uitgevoerde moordpartij terug te krijgen. Plus een beetje extra, moet ze gedacht hebben, want ze eiste liefst 21K!
Naar een hoop gedoe en wat kleingeld van duizend euro en een bedrag van een paar kop uit het Schadefonds Geweldsmisdrijven stapt ze uiteindelijk naar de civiele rechter om nog meer geld te eisen. Ze wil sowieso die 11k terug want ja, de moord is simpelweg niet uitgevoerd. De rechter geeft haar gedeeltelijk gelijk, de man gaat echter in beroep, hij vindt het bedrag te hoog en zegt dat het gek is om geld terug te eisen voor een moordpartij die zij zelf op touw had gezet.
De rechter gaat daar nu in mee. Toch, zo bleek uit het vonnis, vond de rechtbank het ook niet kunnen dat de man die de moord zou uitvoeren nu die 11.000 euro mag houden. Hij zat immers net zo goed fout. Het beste zou zijn als de Staat de elf kop euro zou verbeuren, maar daar mag dan weer alleen een strafrechter over beslissen. Een hoop gedoe dus, maar lang verhaal kort. De vrouw is haar monnie euro kwijt. Moraal van het verhaal: wil je iemand laten omleggen, zoek een betrouwbare uitvoerder.