PowNed

ZIEN: Exclusieve foto’s van Sunneklaas-feest gelekt

Natuurlijk zijn lang niet alle Amelanders vreselijk of van plan om journalisten aan te vallen. Er zijn er ook genoeg die contact met ons opnemen om schande te spreken van wat hun mede-eilanders gedaan hebben. En heel soms zit er zelfs iemand bij die, anoniem, foto’s opstuurt van het geheimzinnige feest.

Door: redactie

  1. Laatste nieuws

Omdat wij toch echt naar Ameland gingen om verslag te doen van dit mysterieuze feest - en zeker niet om een traditie te verpesten of met een vingertje te wijzen dat ze zich niet meer mogen verkleden op 4 en 5 december – vinden we het leuk deze foto’s te delen. Wat je hierop ziet? De pakken en een stukje sfeer. Wat was het toch mooi geweest als we dit hadden kunnen filmen in plaats van te moeten racen voor ons leven, met alleen maar verliezers als resultaat.

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed

PowNed

Wat wel zorgwekkend is, is het commentaar van de anonieme Amelander over het feest. Laten we hem Gerrit noemen, dat klinkt wel Amelands. ‘Het is een seksfeest. Eeuwenoude rituelen. Geen handhaving? De Beer! Is iedereen meerderjarig? Ongehuwde jonge vrouwen! Ingeslagen ruiten. Eiland der demonen. Toevallige agressie? Koeienhoorn = fallussymbool. Vruchtbaarheidsrituelen. Blijf zoeken. Je doet goed werk.’

Nou, bedankt voor het compliment Gerrit. We weten natuurlijk niet of het ook allemaal klopt wat ons Gerritje zegt, maar het klinkt wel spectaculair. Enfin, de foto’s! Geniet van de beelden.