Missie en identiteit

Missie en identiteit

PowNed wil als publiek mediabedrijf alle technologie en mediaplatforms inzetten om de netwerkgeneratie naar het publieke bestel te lokken. PowNed doet dit met een geheel eigen stijl: uitdagend, dwars als het moet, humoristisch, intelligent en ongecensureerd. Stelling nemen, aanpakken, confronteren, soms choqueren, juichen als ‘we’ winnen, satirisch of met zelfspot als dat nodig is.

Onze levenshouding verschilt van de waardengemeenschappen van de ledengebonden omroepen; geen binding met links of rechts, rebels, vrijheid centraal stellen, niets voor lief nemen en een allergie hebben voor betutteling en macht.

De netwerkgeneratie

PowNed richt zich op de netwerkgeneratie, een generatie die veelal bestaat uit millennials: jonge mensen die continu online zijn, veel interesse hebben in nieuws en informatie en deze vooral online zoeken, kritisch zijn op de macht en graag hun stem laten horen. De netwerkgeneratie is op zoek naar echte, ongepolijste informatie waarbij de confrontatie niet wordt geschuwd en macht per definitie in twijfel wordt getrokken.

Programma's

PowNed is niet langer alleen maar dat vervelende jongetje uit de klas met die eeuwige snottebel, ook verrassen we vriend en vijand met kwalitatief hoogstaande producties, zonder daarbij ons DNA te verkwanselen. ‘Feijenoord op 1’, ‘Crème de la Crooswijk’ en ’Marokko op 1’ zijn daarvan mooie voorbeelden. Maar ook ‘De Hofbar’, het wekelijkse politieke programma onder leiding van Rutger Castricum. Daarnaast bereiken we binnen het NPO 3-domein met PowNews een grote groep mensen online die andere omroepen niet bereiken.

Dicht bij ons publiek

Veel van wat PowNed doet heeft een journalistiek DNA. Onze kracht is dat wij nieuws en actualiteiten op een andere manier aanpakken: ongepolijst, transparant, direct laten zien wat er speelt door zonder filter het gesprek aan te gaan. Om dit perspectief te kunnen bieden hebben we een eigen makerscultuur ontwikkeld met bijbehorende manier van werken. Hierbij staat altijd ons publiek centraal. Wij willen dicht bij onze doelgroep staan, hun taal spreken en opduiken in het gehele land.

Onze doelgroep eist van ons betrokkenheid, continue interactie en invloed op inhoud. In ons aanbod zoeken we dan ook altijd naar manieren om het publiek te laten interacteren. Via sociale media (Facebook, Instagram, Twitter, maar ook YouTube) krijgen we dagelijks continu berichten binnen met inhoudelijke tips, feedback en suggesties. Hier gaan we serieus mee om en reageren we ook altijd op. Iedere week worden er verschillende items gemaakt op basis van de input van onze gebruikers.

Lees hier onze mediacode

Meest bekeken
image/svg+xml
Actueel
image/svg+xml